PTI gyakornoki szemmel

2024. ápr. 30. | Hírek

PTI gyakornoki szemmel

Három hónapot töltöttek a PTI irodájában a PTE Műszaki és Informatikai Kar televíziós műsorkészítő szakos hallgatói. Hédi, Bori és Zsombi február elején kezdték meg kötelező szakmai gyakorlatukat ügynökségünknél. Igyekeztünk izgalmas és változatos feladatokkal megbízni őket, amelyek segíthetnek szélesíteni szakmai ismereteiket. Úgy tűnik, hogy mi jól vizsgáztunk náluk!

ZSOMBOR

„Kevés olyan szakmai gyakorló hely van, mint a PTI Communications, mivel tökéletes feltételek mellett tapasztalhattuk meg a szakma kihívásait. Csak jókat tudok mondani a PTI-ről. A fejlődésünk szempontjából adott volt minden, és a kollégáktól is rengeteg segítséget kaptunk, amit a jövőben biztos kamatoztatni tudunk majd. Változatos feladatokkal láttak el minket, mint például posztötletelés, szövegek írása és szerkesztése, interjúk összegzése, adatgyűjtés, partnerkapcsolatok keresése és nem utolsó sorban videóvágás. Számomra a legizgalmasabb projektek azok voltak, amikor különböző helyszínekre látogattunk, ahol forgattunk vagy éppen fotókat készítettünk. A kollégák nagyon aranyosak, öröm volt velük dolgozni. A legmeglepőbb az volt, hogy nem hallgató gyakornokokként kezeltek minket, hanem egyenértékű kollégák voltunk a szemükben. Ez hatalmas megtiszteltetés volt számunkra. Aki ezen a pályán képzeli el a jövőjét, bátran tudom ajánlani a PTI csapatát.”

HÉDI

„Szakmai gyakorlatunk során számtalan érdekes és hasznos feladatot kaptunk a cégnél. Három hónap alatt számos projektbe nyerhettünk betekintést, melyek közül jó néhánynál segítettünk is. Ittlétünk alatt nem csak az irodában ültünk, hanem ellátogattunk külső helyszínekre, pl. riportot készíteni a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és ételt fotózni a Beck’s Borveranda számára. Érdekes és tanulságos időszak volt, hiszen egyrészt kicsit beleláthattunk a cég működésébe, illetve az egyes munkafolyamatokba, másrészt pedig bőven volt lehetőségünk az egyetemen tanultakat a valóságban is alkalmazni és továbbfejleszteni. Az irodában sem unatkoztunk, hiszen a képek szerkesztésével, videóvágással, slideshow készítéssel, forgatókönyvírással és sok más érdekes feladattal teltek a mindennapjaink. Ehhez persze szükség volt arra is, hogy a munkatársak befogadóak és segítőkészek legyenek, ami már az első naptól kezdve tapasztalható volt, így nagyon közvetlen környezetben teltek napjaink az irodában. Örülök, hogy nem kávéfőzéssel és iratok pakolásával telt a gyakorlat, hanem tanulással, fejlődéssel és tapasztalatszerzéssel.”

BORI

„A PTI-nél megbecsülve éreztem magam gyakornokként. A jelmondataikhoz híven úgy éreztem, hogy valóban partnerségben, tisztességgel és igényesen folyik a munka, akár a kollégák között, akár a kliensek felé. Sokféle feladatban kipróbálhattuk magunkat az irodai munkától kezdve egészen a terepmunkáig. Az tetszett legjobban, hogy figyelmesek voltak velünk szemben, így olyan feladatokat kaptunk, amelyek illettek hozzánk és érdekeltek minket, így én például több vizuális (fotózás/filmforgatás) projektben is részt vehettem. A különböző projektek során számos új intézménnyel, helyszínnel és emberrel találkozhattam, amire a gyakornoki létem nélkül feltehetően nem lett volna módom. Mivel gyakran dolgoztunk stábként, így sokat tanultam a csapatmunkáról és a feladatmegosztásról is. A barátságos légkör, ami az irodában uralkodik, az egyik legfontosabb szempont, hogy miért is választanám újra ezt a gyakornoki helyet. Amiért pedig a leginkább ajánlanám az az, hogy itt a gyakornokokat tényleg bevonják a munkába, és így van lehetőség fejlődni és tanulni.”

Rangos szakmai névsorba kerültünk

Rangos szakmai névsorba kerültünk

Az ICCO Agency Finder a PR és kommunikációs ügynökségek globális címjegyzéke – és immár a cégünk is megtalálható benne: https://iccoagencyfinder.com/agency/pti-communications-ltd/ Ez a nyilvántartás az ügyfelek számára azért hasznos, mert szektoronként kereshetik ki a számukra leginkább megfelelő...

bővebben
Irány a PTE!

Irány a PTE!

„IRÁNY A PTE!”, „MINDENKI PÉCSI AKAR LENNI!” – ez a két szlogen gyakori szófordulattá vált az irodánkban ősz óta. A PTI csapata nyerte ugyanis a Pécsi Tudományegyetem idei beiskolázási kampányának offline és online kommunikációjának lebonyolítását. Rengeteg energiát és kreativitást fektetünk ebbe...

bővebben