SZILÁGYI RÉKA

Kommunikációs munkatárs

Mióta dolgozol a PTI-nél?

2021. március vége óta, lassan egy éve.

Milyen munkakörben dolgozol? Mit ad ez a pozíció Neked?

Kommunikációs munkatársként dolgozom a marketinges munkacsoport tagjaként. Ebben a munkakörben rengetegféle projekttel találkozom, kezdve a pályázati marketinggel az oktatási intézményen át a versenypiaci ügyfelekig. Szeretem a munkám, mert mindig lehet valami új ismeretet szerezni a szakmai tapasztalatok begyűjtése mellett például vonalkódos rendszerek működéséről, vagy a Sásd környéki települések kulturális eseményeiről, zoopedagógia módszerekről. Ez a pozíció elsősorban rengeteg kommunikációs tapasztalatot ad, valamint sokszor váratlan helyzetek elé állít, amit meg kell oldani, és ezekből is rengeteget lehet a későbbiek során meríteni.

Miért döntöttél a PTI mellett? Miért tartod jó munkahelynek?

Pár évvel ezelőtt már voltam interjún a PTI-nél, de akkor nem rám esett a választás, hiszen még egyetemre jártam, teljesen tapasztalatlan voltam a gyakorlatban. Aztán 2020. végén belefutottam egy PTI hirdetésbe, hogy marketinges munkatársat keresnek, ezért úgy gondoltam, hogy újra megpróbálom, mert annak ellenére, hogy nem engem vettek fel, pozitív benyomás maradt meg részemről. Ezenkívül pedig régóta szerettem volna kommunikációs ügynökségnél dolgozni, és ezért is tartom jó munkahelynek, mert nagyon színes a projektpaletta, szeretem, ha többféle feladattal tudok foglalkozni párhuzamosan, és ez a változatosság megvan a PTI-nél.

Mit vársz szakmailag az elkövetkezendő évektől?

Szeretnék még több marketinges tudást és gyakorlatot begyűjteni, hogy még otthonosabban mozogjak ezen a területen, minden váratlan helyzetre tudjak mindig valami/többféle megoldást nyújtani, valamint még több ügyféllel, területtel találkozni, ismeretségeket szerezni.

Mi az, ami a szakmádon kívül érdekel? Mivel töltöd el a szabadidődet?

A szabadidőm nagy részét most az esküvőszervezésnek szentelem, ugyanis nyáron megyek férjhez, de emellett nagyon szeretek mozogni, kirándulni, sportolni, többnyire a vőlegényemmel együtt. Sport terén az egyik közös pont a futás, amit mindketten szeretünk űzni. A másik pedig a lovaglás, amit én egyelőre még kezdő szinten, futószáron gyakorlok, de nagyon élvezem, hogy óráról órára jobban megy, és a cél, hogy előbb utóbb ugyanazon a szinten, együtt tudjunk edzeni.

Mi a kedvenc elfoglaltságod a PTI csapatával? Miért éppen az, mit szeretsz benne? 

Rengeteg, számomra kedvelt közös elfoglaltság van, de ha egyet ki kell emelnem, az az EVÉS. Mindegy, hogy egy hétköznapi, közös, irodai ebéd, egy karácsonyi vacsora vagy csapatépítős majszolgatás, ilyenkor mindig rengeteget nevetünk, nagyon jó a hangulat, sztorizgatunk, sőt néha egész komoly témákat boncolgatunk, de ilyenkor mindenki igazán el tudja magát engedni.

Hogyan küzdöd le a legnagyobb gyengeséged a munkád során?

Az önbizalomhiányt, ami a szakmai téren is megjelenhet, egyedül nehéz leküzdeni, ebben igazából a kollégáim segítenek azzal, hogy mindig kapok pozitív visszacsatolást egy-egy jól sikerült szakmai feladat megoldását követően, legyen az akár csak egy frappáns Facebook-poszt szövege.

Melyik ötletedre, projektedre, sikeredre, változásodra vagy a legbüszkébb és miért éppen arra? 

A Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesülettel dolgoztunk együtt még karácsony előtt, nagyon szűk határidővel kellet összerakni egy zárókiadványt. Azért vagyok erre a projektre büszke, mert szinte egyedül irányítottam a kiadvány szerkesztését a PTI részéről, ami nagyon jól sikerült, és még a határidő előtt el is készültünk. Természetesen a munka sikeréhez hozzájárult, hogy rendkívül együttműködőek voltak a DPMKE munkatársai, és ha bizonytalan voltam egy-egy résznél, akkor a kolleganőmtől is mindig kaptam megerősítést.

Melyik a legviccesebb munkahelyi sztorid?

Nyár volt, de még éppen csak annyira meleg, hogy elég volt, ha a tetőtéri ablakot tárjuk ki. Hiba volt…Inkább a klímát kellett volna bekapcsolni. Pont abban a percben egy gólya repült el a PTI irodája felett, aki egy „kis” ajándékot pottyantott be mérnöki pontossággal egy félig nyitott tetőréti ablakon, amiből „csak” az asztalomra, a nyitott táskámra és a földre jutott. Mondanom se kell, a közös takarítás után reménykedtünk benne, hogy ezek utána jó nagy szerencse ér majd bennünket.

Melyik az a három szó, amellyel a PTI-t jellemeznéd, és miért pont azokat választottad?

Csapat, befogadás, kreativitás. Mindig is szerettem csapatban dolgozni, bár értékelem az egyéni munkát is ugyanúgy, de csoportban még jobban ki lehet teljesedni és kiegészíteni egymást. Egy-egy problémát, feladatot több oldalról megvizsgálni, és a legkülönfélébb megoldásokat összerakni, ezt jelenti számomra a csapat, és a PTI is egyben. Befogadás, mert szinte rögtön éreztem, amikor idekerültem, hogy a csapat tagja vagyok, és nem az „új kolléga”. A kreativitás egy kommunikációs ügynökségnél alap, de szerintem a PTI munkatársai, ha összeülnek, egészen új szintre tudják emelni ezt a kifejezést egy-egy ötletelés során.