SZALAI MÓNIKA

Irodavezető

Szalai Mónika PTIcom iroda
Szalai Mónika PTIcom hobbi

Mióta dolgozol a PTI-nél?

Kis megszakítással 2018 óta vagyok a csapat tagja.

 

Milyen munkakörben dolgozol? Mit ad ez a pozíció Neked?

2018-ban PR munkatársként kezdtem, 2019-ben kommunikációs vezető lettem, majd a szülési szabadságról visszatérve 2023-tól irodavezetőként dolgozom a PTI-nél.

 

Miért döntöttél a PTI mellett? Miért tartod jó munkahelynek?

A PTI számomra mindig is a rugalmasságot és a családbarát munkahelyet jelentette.

Itt megtanultam, hogy megfelelő higgadtság mellett minden problémára találunk megoldást. A PTI-nél a csapat első helyen áll, fontos a közösen eltöltött idő, számomra ez mind érték, szeretek itt dolgozni.

 

Mit vársz szakmailag az elkövetkezendő évektől? 

Újabb ismeretek bővítésére itt mindig van lehetőség a változatos feladatok miatt, így azt várom, hogy PR területen további ismereteket szerezzek, melyekre tudok építeni a jövőben.

 

Mi az, ami a szakmádon kívül érdekel? Mivel töltöd el a szabadidődet?

A szakmán kívül érdekel a bőrművészet. Bőrképekkel kísérletezek, továbbá gyermeki rácsodálkozással töltöm az időmet, három gyermekemmel együtt. Szeretem a sci-fi könyveket, mert egyszerűen kiragadnak a valóságból.

 

Mi a kedvenc elfoglaltságod a PTI csapatával? Miért éppen az, mit szeretsz benne? (közös ebéd, csapatépítő tréning, egyéb tréning, előadás, közös ötletelések stb.)

A közös ebédek alkalmával mindig jókat beszélgetünk, mindenkivel van közös vonás, szóval téma is akad bőven. A Krisna-völgyi csapatépítő is remekül sikerült!

 

Hogyan küzdöd le a legnagyobb gyengeséged a munkád során?

A legnagyobb gyengeségem a szétszórtság és a kapkodás, de mivel én lettem az irodavezető, ezeket nem igazán engedhetem meg magamnak. Mivel sosem biztos, hogy a gyerekeim betegségei miatt be tudok-e másnap jönni dolgozni, ezért „carpe diem”, ami belefér, azt meg kell csinálni aznap. Valószínűleg ez is segít a leküzdésben.

 

Melyik ötletedre, projektedre, sikeredre, változásodra vagy a legbüszkébb és miért éppen arra? (Pl. egy ötlet, ami nagyon tetszett a megrendelőnek, egy grafika, amit elfogadtak, egy eredmény, vagy egy tulajdonság, amit a munkád során szedtél fel stb.)

Rendezvényszervezőként dolgozni nekem egyet jelentett azzal, hogy figyelek az emberekre, az igényeikre, a helyzet folyamatos alakulására. Volt egy siklósi projekt, amit különösen szerettem minden kihívásával együtt, heti szinten több minirendezvény volt másfél éven keresztül. Ott sokat fejlődtem e téren.

 

Melyik a legviccesebb munkahelyi sztorid?

Vicces munkahelyi sztorik közül mindig ezt mesélem el egyik elsőként: városnapot szerveztünk, én voltam az operatív főszervező, és az egyik kiemelt előadó fellépés előtt a számára felállított szabadtéri, zárt öltözőpavilonba sürgősen kért egy szőnyeget, mert nem akart a fűre lépni átöltözésnél. 10 percre voltunk a fellépése kezdetétől, de megoldottuk. Bekerült a szőnyeg.

 

Melyik az a három szó, amellyel a PTI-t jellemeznéd, és miért pont aztokat választottad?

Megoldásközpontúság: mindig erre törekszünk munka közben, ezt éreztetjük is az ügyféllel, de ugyanúgy igaz cégen belül is, ez egy olyan hozzáállást tükröz, amit én személy szerint sok más helyen nem tapasztalok.

Rugalmasság: ugyanúgy igaz cégen kívül és belül, számomra nagyon fontos, hogy nem kell félretennem a saját életemet azáltal, hogy elkezdtem dolgozni, ezt is kiemelkedőnek tartom a PTI-nél

Bizalom: pont(osan) ennyi.