BERTA JÁNOS

Kommunikációs vezető

Mióta dolgozol a PTI-nél?

2020 vízkeresztje. Az új év(tized) január 6-i napján kezdtük a munkát, egyszerre hárman új kollégák.

Milyen munkakörben dolgozol? Mit ad ez a pozíció Neked?

Kommunikációs vezető, rendezvényszervező. Összeszedettséget, odafigyelést és késztetést, hogy odafigyeljek a folyamatokra, a kollégákra és a partnerekre. Nyitottságot mások igényeire, szavaira, ugyanakkor „kényszert” a gyors és pontos munkára. És gyakran a felismerést, hogy nem kell tökéletesnek lenni – bár jó lenne, ha legalább a visszatérő hibákat ki tudnám küszöbölni.

Miért döntöttél a PTI mellett? Miért tartod jó munkahelynek?

Úgy éreztem, szakmai tapasztalatommal megfelelek a pozíció kihívásának. Szerettem volna magam piaci viszonyok közt is kipróbálni. Szimpatikus számomra a cég nyújtotta rugalmasság és a feladatok sokszínűsége. Fontos volt, hogy egy jóbarát is itt dolgozott – nem éreztem magam annyira egyedül.

Mit vársz szakmailag az elkövetkezendő évektől?

Kompetenciáim, készségeim fejlődését – hogy miként tudom szolgálni az ügyfeleket, kiállni magamért, a cég és mások érdekeiért, hatékonyabbnak lenni. Időmenedzsmentben és a feszültségek helyén kezelésében is jó lenne fejlődni. És persze sok innovatív és kreatív megoldásnak, folyamatnak szeretnék részese lenni.

Mi az, ami a szakmádon kívül érdekel? Mivel töltöd el a szabadidődet?

Elsősorban a családom, feleségem és két, kivételesen különleges lányom. Nagyon fontos számomra a környezettudatos élet, a természettel való összhang, a fenntartható emberi lét. Ezért szabadidőm nagy részét a Hétágfa Egyesület (@hetagfa) keretein belül töltöm: kertészkedem, vályogházat újítok fel, tanösvénytúrát vezetek, és próbálok példát mutatni egy fenntarthatóbb, természet- és környezettudatosabb életre – legyen szó saját termelésről, hulladékcsökkentésről, vagy csak lelassulásról. Imádok lekvárt főzni, kísérletezni az ízekkel. Újabban belekóstoltam a méhészkedésbe. 5 éve pedig egy különleges úton is elindultam: aikidozom a pécsi Shinken Dojo keretein belül.

Mi a kedvenc elfoglaltságod a PTI csapatával? Miért éppen az, mit szeretsz benne? 

Tréningek, továbbképzések. Ötletelések egy-egy téma, feladat kapcsán. Átbeszélni a céges és szakmai történéseket, vagy éppen azt, hogy kivel mi történt tegnap óta. De nagyon szeretem hallgatni mások személyes történeteit, akár régebbi emlékekről, akár friss történetekről van szó.

Hogyan küzdöd le a legnagyobb gyengeséged a munkád során?

A társaim, kollégáim támogatásával.

Melyik ötletedre, projektedre, sikeredre, változásodra vagy a legbüszkébb és miért éppen arra? 

Több ilyen is van, nehéz választani. Tartalom: Siklós-Klíma projekt szemléletformáló kiadvány összeállítása Nikivel, Krisztával. Szerintem van benne kreativitás, és egy számomra fontos témáról szól. Pretiosus sanguis-projekt kiadvány és térkép grafikai tervezése – Nagy Robival közösen egy igazán különleges, és nagyon magas színvonalú kiadvány született, és jó volt ilyen mélységében részt venni a tervezésben. Rendezvényszervezés: a Siklós-Váralja soft projektben a családi nap során számomra siker volt, hogy kilépve sémákból, a hagyományőrző Bogyiszló zenekar fellépését sikerült leszervezni. Különleges tárgy: eddig soha nem kellett alapkőletételi urnát rendelnem.

Melyik a legviccesebb munkahelyi sztorid?

Nem nagyon tudok legviccesebbet választani. Igazából elég sokat nevetünk, ez a legjobb, hogy szinte mindig vidámak vagyunk.

Melyik az a három szó, amellyel a PTI-t jellemeznéd?

Társaság, támogatás, tapasztalat.